duminică, octombrie 1, 2023

Maia Sandu anunță crearea Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei

Președinta Maia Sandu a anunțat luni o nouă inițiativă legislativă care va avea misiunea de a coordona politica statului în domeniul securității informaționale și de a combate dezinformarea la nivel național. Potrivit președintei Maia Sandu, propaganda este o amenințare directă la securitatea Republicii Moldova și pune în pericol viitorul liber, democratic și prosper al țării. 

„Cei care lansează falsuri și le răspândesc vor să provoace frică, ură și dezbinare. Zi de zi, Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride, utilizând arma propagandei, pentru a semăna ură în Moldova, pentru a slăbi încrederea noastră unii în alții și încrederea noastră în propriul stat”, a spus șefa statului.

Sandu a menționat că: „trebuie să apărăm Moldova de atacurile informaționale și să creștem rezistența cetățenilor la dezinformare. Azi am anunțat inițiativa legislativă de creare a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei – PATRIOT. Centrul PATRIOT va avea misiunea de a coordona politica statului în domeniul securității informaționale și de a combate dezinformarea la nivel național”.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner