Maia Sandu cere Bruxelles-ului să aprobe aderarea Republicii Moldova la UE „cât mai curând posibil“

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, își dorește aderarea la Uniunea Europeană „cât mai curând posibil“, deoarece Rusia este o sursă de instabilitate în regiune, scrie r3media.ro.

„Nimic nu se compară cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar noi vedem riscul și credem că ne putem salva democrația doar dacă facem parte din UE.

Rusia va continua să fie o mare sursă de instabilitate în următorii ani și noi trebuie să ne protejăm”, a declarat Maia Sandu pentru agenția France Presse.

Președintele de peste Prut crede că negocierile de aderare vor putea fi deschise lunile viitoare.

„Războiul în Ucraina a pus lucrurile în negru și alb: acum se vede foarte clar ce înseamnă lumea liberă și ceea ce semnifică lumea autoritară pentru noi toți

Credem că aderarea este un proiect realist și noi ne-am bucura ca aceasta să se facă cât mai curând posibil”, a insistat Maia Sandu. Aceasta și-a exprimat speranța „să existe o decizie cu privire la deschiderea negocierilor în lunile următoare”, a spus Maia Sandu.

Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a precizat de curând că își dorește să dispară granița dintre România și Republica Moldova și să devenim un tot întreg.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare