Maia Sandu, întâlnire cu reprezentata specială a SUA pentru reconstrucția economiei Ucraine

Președinta Maia Sandu a avut, luni, o întrevedere cu Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei. În cadrul discuțiilor, șefa statului a subliniat importanța continuării ajutorului SUA pentru Ucraina, care, prin rezistența sa în fața invaziei rusești, protejează pacea și în Republica Moldova.

Discuția s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Drumurile și căile ferate moderne și sigure pot facilita conexiunile dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia noastră. Mai mult, Republica Moldova spune că este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a facilita accesul lor și investițiile ulterioare în țara vecină.

Oficialii au mai discutat despre cum războiul de peste graniță a afectat cetățenii și afacerile, despre îmbunătățirea infrastructurii și atragerea investițiilor în Republica Moldova pentru a crește economia și crea locuri de muncă.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de SUA țării pentru depășirea provocărilor energetice, economice, de securitate și umanitare din ultimii doi ani, dar și pentru parteneriatul consecvent de la independență încoace.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare