Maia Sandu: Moldovenii merită să aibă condiţii de viaţă acasă ca în ţările europene

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat, duminică, un îndemn către populaţia din localităţile în care are loc al doilea tur al alegerilor locale „să meargă la vot şi să decidă ei cine le va conduce localitatea”, scrie Agerpres.

Liderul de la Chişinău a transmis un comunicat de presă în care arată că „oamenii au nevoie de administraţii publice locale ce gestionează corect şi eficient bugetul localităţilor şi de primari care rezolvă problemele locuitorilor”.

De asemenea, Maia Sandu a transmis că „Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene” şi că „moldovenii merită să aibă condiţii de viaţă acasă ca în ţările europene”, însă pentru acest lucru este nevoie ca localităţile să fie conduse de „primari oneşti, care ştiu să crească bugetul localităţii prin crearea condiţiilor pentru dezvoltarea afacerilor şi atragerea proiectelor”.

„Moldovenii merită să aibă condiţii de viaţă acasă ca în ţările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene şi putem îndeplini acest obiectiv doar împreună – administraţia centrală, administraţia locală şi toţi cetăţenii. Ieşiţi la vot şi decideţi liber cum vreţi să fie localitatea voastră”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Populaţia cu drept de vot din 273 de localităţi din Republica Moldova iese duminică la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Al doilea tur de scrutin este organizat după ce, în urmă cu două săptămâni, pe 5 noiembrie, niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a obţinut majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare