Majorarea salariilor în învăţământ, ilegală până când nu intră în vigoare noua lege a salarizării (surse)

Majorarea salariilor în învăţământ este „ilegală” până când nu intră în vigoare noua lege a salarizării, au declarat, pentru Ecopolitic, surse guvernamentale.

Aceleaşi surse au declarat că este de neînţeles cum de sindicatele din învăţământ nu zic nimic despre legile educaţiei, referindu-se doar la problema salarizării, adăugând că luni vor apărea amendamentele legate de pensiile speciale.

  • Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente şi realizările Cabinetului, a convenit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dvs am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astefel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii împreună cu dumnealor să găsim soluţii. (…) (…) În acest moment, făcând apel la raţiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat. (…) Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier şi în felul acesta să fie create toate condiţiile ca într-o perioadă cât mai scurtă să putem pune în continuare în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei”, a anunţat Nicolae Ionel Ciucă vineri dimineaţă, scrie news.ro.

Acesta a subliniat că în zilele care urmează va continua dialogul cu reprezentanţii greviştilor, arătându-se convins că se va ajunge la „o soluţie pentru protest.
Nicolae Ciucă a menţionat că măsurile prezentate până în prezent au fost îndreptate în „în direcţia ” de a demonstra cadrelor didactice că tot ceea ce îşi asumă guvernul, va îndeplini.
Ciucă a vorbit despre stabilitatea pe care guvernul pe care l-a condus până acum a asigurat-o, dar şi despre inflaţie, arătând că există premise ca până la finalul acestui an procentul acesteia să scadă la un nivel cu doar o cifră.

„Am considerat că prin investiţii putem să asigurăm creşterea economică iar anul trecut absorbţia fondurilor euro şi val investiţiilor străine a fost de aproximativ 22 de miliarde de euro, ceea ce este un record pentru ţara noastră ” a mai spus premierul încă în funcţie.

”Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în ontinuare responsabilitatea funcţiei de premier”, a declarat Ciucă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare