Managerul Spitalului de Boli Infecționase Iași – condamnat pentru luare de mită

Directoarea Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf.Parascheva” din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a fost condamnată, vineri, de magistrații Curții de Apel, la închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită. În același dosar a fost condamnat și soţul său, prof.univ.dr. Gheorghe Dorobăţ.la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi.

Carmen Dorobăț nu mai are voie să-și exercite dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat.

Magistrații au modifcat „dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat„.

„Majorează durata pedepsei complementare aplicată atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, la 5 ani. Majorează durata termenului de supraveghere, de la 3 ani, la 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata are obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probaţiune Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Înlătură dispoziţia privind deducerea duratei măsurilor preventive din durata pedepsei aplicate inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela. Constată că inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela a fost reţinută, arestată preventiv şi arestată la domiciliu în prezenta cauză în perioada 30.01.2015 – 08.05.2015, inclusiv”, se precizează în pronunţarea postată pe site-ul Curţii de Apel Iaşi.