joi, martie 23, 2023

Mandat de arestare împotriva lui Putin: Zelenski salută decizia ”istorică” a CPI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat vineri decizia „istorică” a Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a emite un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război, relatează AFP, scrie Agerpres.

„O decizie istorică, care marchează începutul unei responsabilităţi istorice”, a spus Zelenski într-o înregistrare postată pe Telegram.

CPI a emis vineri un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea sa în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină, notează Reuters şi AFP.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia, a precizat CPI într-un comunicat.

Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă”, a adăugat instanţa.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner