joi, martie 23, 2023

Maramureş: Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţişti pentru umilirea, şantajarea şi violarea vieţii private a unor tineri

Trei persoane din Vişeu de Sus au fost reţinute de poliţişti 24 de ore pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, violarea vieţii private şi tâlhărie calificată, a informat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, în urma informaţiilor deţinute, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea acestor fapte.

În cauză, activităţile de cercetare penală au fost continuate împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, delegaţi în cauză de către procuror, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

‘În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reţinut faptul că, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 şi 23 de ani, din Vişeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vişeu de Sus, unde era organizată o petrecere şi, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal’, a spus Ionela Cozma.

Conform aceleiaşi surse, tinerii au fost umiliţi de persoanele care i-au sechestrat şi au distribuit imagini cu aceştia pe reţelele sociale.

‘În continuare, bănuiţii i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forţându-i să recurgă la anumite acţiuni care să îi aducă într-o stare de umilinţă, agresându-i fizic, ameninţându-i cu acte de violenţă, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel. Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri şi fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeţ cu substanţă albă cristalizată şi o substanţă albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri’, a adăugat Ionela Cozma.

În baza celor constatate, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de trei persoane, de 18, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vişeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

‘Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care ar fi fost săvârşite faptele, sub supravegherea procurorului de caz’, a precizat Ionela Cozma.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner