Marcel Boloș: Comisia Europeană a virat României banii aferenți cererii II de plată din PNRR, peste 2,7 miliarde euro au intrat în țară

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că Comisia Europeană a virat României banii aferenți cererii II de plată din PNRR, peste 2,7 miliarde euro au intrat în țară. 
”𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐚 𝐯𝐢𝐫𝐚𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐈𝐈 𝐝𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐍𝐑𝐑. 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐,𝟕 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆
Spuneam la 1 septembrie că până la sfârșitul acestei luni ar trebui să ajungă în țară banii aferenți cererii de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro.
Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape 𝐳𝐞𝐜𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, din cadrul acestui instrument.
Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un #PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani.
Mă tot auziți că subliniez: trebuie să ducem la bun sfârșit reformele asumate și să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine. Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ.
Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, #infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români”, spune Boloș.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare