Marcel Boloș: Declarațiile vamale de export nu se mai depun pe suport de hârtie, ci în format electronic, prin sistemul AES RO

Declarațiile vamale de export nu se mai depun pe suport de hârtie, ci în format electronic, prin sistemul AES RO, anunță ministrul Finanțelor. 
  • Tot prin această platformă se trimit documentele justificative care însoțesc marfa și se va purta și dialogul cu operatorii vamali.

Noile proceduri au intrat deja în vigoare de ieri. Autoritatea Vamală Română și Ministerul Finanţelor lucrează și la alte proiecte de digitalizare a serviciilor administrative

„Înlocuim vechiul sistem destinat procesării declarațiilor vamale de export, care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie. Acesta este doar un pas din planul de acțiune pentru modernizarea sistemelor vamale, în sensul digitalizării formalităților vamale.

Principalele beneficii sunt micșorarea timpilor de vămuire și reducerea interacțiunii între operatori și lucrătorii vamali”, a declarat Marcel Boloș , ministrul Finanțelor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare