joi, noiembrie 30, 2023

Marcel Boloș: România a primit peste 2,7 miliarde euro. Ce rol a jucat fostul premier Ciucă

Comisia Europeană a virat României banii aferenți cererii II de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sumând peste 2,7 miliarde euro. După mai multe revizuiri ale reformelor realizate până în prezent pentru această cere de plată se pare că CE a decis că România și-a îndeplinit obiectivele.

”Spuneam la 1 septembrie că până la sfârșitul acestei luni ar trebui să ajungă în țară banii aferenți cererii de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro. Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape 10 miliarde de Euro, din cadrul acestui instrument. Chiar dacă avem un PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani”, a declarat ministrul liberal Marcel Boloș.

Ministrul a subliniat rolul jucat de fostul premier, Nicolae Ciucă, președintele PNL, în reușita anunțată astăzi, depunerea cererii fiind rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment.

„Plata de astăzi de 2,76 miliarde de euro a fost posibilă prin îndeplinirea de către România a 49 de ținte care acoperă reforme cheie în domeniile tranziției verzi și digitale”, au transmis autoritățile europene.

Boloș a subliniat importanța finalizării reformelor asumate și a insistat asupra necesității de a nu pierde niciun cent care aparține României. Ministrul a reamintit că PNRR este un proiect de anvergură, cu impact direct și indirect în numeroase domenii, esențial pentru redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, precum și pentru îmbunătățirea performanțelor procesului administrativ.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner