Marcel Ciolacu merge în SUA, va avea întâlniri cu secretarii Antony Blinken, Lloyd Austin

Premierul Marcel Ciolacu va merge în SUA împreună cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, Radu Oprea, ministrul Economiei, Ligia Deca, ministrul Educației.

Din delegația de presă a premierului face parte și reporterul ecopolitic.ro Iulian Ionescu.

„Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul se va intalni cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.
Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.
Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.

O componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Prim-ministrul și delegația guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.
În cadrul vizitei, premierul României va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington și va avea un dialog cu reprezentanții asociațiilor evreiești.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare