Marcel Ciolacu: „Țara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen”

Colaborarea în domeniile economic, apărare și securitate, precum și în ceea ce privește dosarele europene au fost principalele teme ale întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și noul ambasador al Republicii Franceze în România, E.S. Nicolas Warnery, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Prim-ministrul a apreciat relațiile profunde și îndelungate româno-franceze, consolidate de Parteneriatul Strategic dintre cele două țări și de valorile și viziunile comune în plan bilateral, european și internațional.

”România se bazează pe sprijinul Franței, de care ne leagă o lungă și profundă prietenie, pentru aderarea la Spațiul Schengen. Țara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen. Este nevoie de o abordare corectă pentru că un eventual veto austriac împotriva acestei decizii ar genera instabilitate în regiune”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În actualul context regional, cei doi oficiali au subliniat importanța Flancului Estic al NATO și al posturii de descurajare la Marea Neagră. Șeful Executivului a mulțumit Franței pentru prezența militară de apărare pe teritoriul României și pentru contribuția decisivă la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Nicolas Warnery a subliniat rolul important al României la menținerea securității regionale și contribuția remarcabilă la sprijinul oferit Ucrainei prin culoarele de solidaritate. ”Este admirabil simțul european al României, care a făcut posibilă soluția pentru tranzitul de cereale”, a punctat ambasadorul Franței în România.

Diplomatul francez a apreciat, de asemenea, performanța economică a României din ultima perioadă și a subliniat interesul părții franceze pentru dezvoltarea proiectelor de investiții în sectoarele energetic, cu accent asupra utilizării surselor regenerabile, interconectării electrice și promovării noilor tehnologii.

La întrevederea premierului cu diplomatul francez au participat, din partea Guvernului, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ruxandra Ivan, și secretarul de stat Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare