Marea înlocuire? După asiatici, o companie de recrutare din România vrea să aducă pe piața muncii 12.500 de angajați din Tanzania

O companie de recrutare românească vrea să aducă, anual, 12.500 de muncitori din Tanzania pe piața muncii locală de unde reclamă o nevoie de angajați atât calificați, cât şi și necalificați, scrie r3media.ro.

Compania Citadela SRBC Group își propune să aducă forță de muncă provenită din zona africană, mai exact din Tanzania. Compania de recrutare își propune să plaseze pe piața locală, anual, peste 12.500 de angajați străini.

„Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group, pentru Ziarul Financiar.

Compania de recrutare își propune ca 30% dintre angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară (producători de mobiler, textile etc). Totodată, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcții, de 20%, cât și cea a angajaților din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasați în special în industria agricolă sau cea de creștere a animalelor.

Muncitorii din Tanzania se vor alătura celorlalți străini aduși în România să muncească. Astfel, în România sunt deja, în funcție de sursă, peste 100.000 de muncitori din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal sau Bangladesh.

Recent, sociologul și profesorul universitar de la SNSPA, Bogdan Bucur, vorbea despre nevoia de o „populație de înlocuire”, a românilor plecați la muncă în străinătate.

Ideile lui Bucur nu sunt singulare. Un gând asemănător a fost exprimat și de Teodor Baconschi, cunoscut apropiat al elitei politice care conduce România de peste două decenii.

Acesta vorbea despre venirea a „1 milion de asiatici” în România.

În altă ordine de idei, prezența muncitorilor străini în România a dus la discriminarea muncitorilor români, după cum avertiza directorul AJOFM Arad.

Interesant este că Guvernul nu vorbește despre nevoia de a aduce înapoi în țară proprii cetățeni, care ar umple golurile de pe piața muncii cauzate de criza demografică a României.

Tanzania este o țară cu o populație de peste 61 de milioane de locuitori. Organizată ca Republică Prezidențială, Tanzania este cunoscută ca destinație turistică pentru europeni, în special Zanzibarul și Muntele Kilimanjaro.

Populația este în proporție de peste 63% creștină, iar 34% este musulmană. Tanzania este una dintre cele mai conservatoare țări africane: homosexualitatea este pedepsită cu închisoarea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare