SE MĂRESC TAXELE ȘI IMPOZITELE ÎN BUCUREȘTI

Conform unei informări, Primăria Municipiului București a anunțat că supune aprobarii CGMB proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019, în sensul de a fi mărite cu 1,3%

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Având in vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră are obligatia de a pune în dezbatere publică si ulterior de a supune aprobarii CGMB proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019. Acesta prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de 1,3%, care reprezinta indicele de inflatie comunicat de Ministerul de Finante.

Conform articolului 491 alin.1  şi alin. 2 din Codul Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează anual pana la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinand cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior.

Anexăm un calcul estimativ al nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice şi al impozitului pe mijloacele de transport:

Creşterile pentru locuinte persoane fizice rezidente sunt de 1-2 lei garsoniera; 2 lei apartament cu 2 camere; 2-4 lei apartament cu 3 camere; 2 -5 lei apartament cu 4 camere.

Creşterile pentru mijloacele de transport se diferentiază în funcţie de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere intrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază intre 13 şi 84 de lei.

Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, intrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 şi 95 din O.U.G. nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015.

In consecinta, nu Primaria Municipiului Bucuresti majoreaza taxele si impozitele, ci doar pune in aplicare prevederile Codului Fiscal.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare