MĂSURI RADICALE luate de China, din cauza virusului de pneumonie / Transportul public, zborurile şi trenurile suspendate în Wuhan începând de joi

Oraşul Wuhan din centrul Chinei, care se confruntă cu un focar de pneumonie provocată de un virus nou, a anunţat că va suspenda joi transportul public şi va închide aeroportul şi gările pentru plecări, cerându-le totodată locuitorilor să nu părăsească oraşul fără motive specifice, informează Xinhua citată de Agerpres.

Autobuzele oraşului, metrourile, feriboturile şi autocarele de lungă distanţă, precum şi zborurile şi trenurile pentru pasagerii care vor să plece vor fi suspendate joi începând de la ora 10.00 dimineaţa (peste aproximativ cinci ore, la 02:00 GMT), până la o notificare ulterioară, a indicat un aviz emis în primele ore ale zilei de joi de centrul creat pentru controlul şi tratamentul pneumoniei cauzate de noul coronavirus apărut în oraş.

Măsurile vor fi luate pentru a „elimina în mod eficient răspândirea virusului, pentru a stopa în mod hotărât focarul şi pentru a garanta sănătatea şi siguranţa oamenilor”, se arată în aviz.

Un număr de 444 de cazuri de pneumonie legate de noul coronavirus şi 17 decese au fost raportate în provincia Hubei miercuri la ora locală 20:00, majoritatea în capitala provinciei, Wuhan, oraş cu peste 11 milioane de locuitori.

Virusul, care face parte din familia celor care provoacă SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), a apărut în decembrie în Wuhan şi s-a răspândit în mai multe ţări din Asia şi chiar în Statele Unite, unde a fost identificat un prim caz.

Sursa: Agerpres, Antena3

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare