Medicul care a lăsat-o pe Alexandra Ivanov să moară, la maternitatea din Botoşani, şi-a transferat averea pe numele soţului; în instanţă se va cere anularea tranzacţiei

În cursul zilei de vineri, Marianei Pitrop i-a fost solicitată prezența la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. A venit însoțită de doi avocați din Iași care o reprezintă în acest dosar, scrie botosaneanul.ro.

A fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință instituirii măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care le deține.

Această etapă a urmăririi penale a fost asistată și de cealaltă parte legală, respectiv apărătorii legali ai familiei Alexandrei, respectiv Biroul de Avocatură Gianina Vera Poroșnicu.

La momentul confirmării tuturor bunurilor deținute, Mariana Pitrop ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani, precum și o casă cu terenul aferent. Totodată, două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent.

Restul bunurilor i-au fost cedate soțului printr-un contract de partaj care a fost încheiat la notar în prima parte a acestei luni.

Nu se cunoaște la acest moment cât anume din avere a fost trecută pe soț. Cert este faptul că valoarea bunurilor pe care le mai are pe numele său se ridică la suma de 314.544 de lei.

Motivația Marianei Pitrop în fața polițiștilor ar fi fost o serie de neînțelegeri familiale pe fondul dosarului penal în care este cercetată pentru decesul pacientei Alexandra Ivanov.

Contractul de partaj a fost încheiat pe timpul căsătoriei.

Avocatul Gianina Poroșnicu s-a arătat siderată de comportamentul medicului și a transmis că luni dimineață va depune la procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava o solicitare prin care Marianei Pitrop să-i fie schimbată calitatea actuală de suspect în cea de inculpat.

„Solicităm să se dispună cu celeritate arestarea preventivă. Iar argumentele și de fapt și de drept le va avea toată opinia publică luni, imediat după depunere. Vom iniția două acțiuni: una este de natură civilă, unde cerem anularea tranzacției făcute, și din punct de vedere strict penal, din punctul de vedere al dosarului aflat pe rol, acolo solicităm să i se schimbe calitatea în inculpat”,

Anularea contractului de partaj va fi solicitată având în vedere că acest act a fost perfectat pe parcursul cercetării penale, iar legislația în vigoare, potrivit avocatei femiliei decedate, interzice acest lucru.

Între timp, Mariana Pitrop s-ar fi mutat la Iași și ar fi transmis că va locui în județul vecin pe parcursul anchetei penale, fiindu-i teamă pentru viața sa.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare