Merkel insistă asupra nevoiii unui dialog cu Rusia, în pofida răcirii relaţiilor

Cancelarul german Angela Merkel a insistat vineri, la Berlin, în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, asupra nevoii de a menţine dialogul cu Moscova, în pofida răcirii apărute ca urmare a crizei migranţilor de la frontiera cu Belarus, transmite EFE.

„Mereu am susţinut că este mai bine să discuţi decât să nu o faci”, a declarat cancelarul german în exerciţiu, la un forum care se desfăşoară la Berlin pe tema relaţiilor transatlantice şi la care a participat şi Stoltenberg, care a cerut Rusiei transparenţă şi a garantat „solidaritatea deplină” a alianţei cu toţi membrii săi.

Cancelarul german a fost în această săptămână primul lider al unei ţări occidentale care a discutat cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, ceea ce i-a atras critici pe scena politică internă din partea acelora care consideră că în acest mod a contribuit la „spălarea” regimului de la Minsk.

Într-un demers separat, un purtător de cuvânt al cancelarului german a declarat că Merkel a promis ajutor agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei (OIM) în eforturile depuse de cele două organisme în Belarus, transmite Reuters.

Merkel a discutat situaţia migranţilor din Belarus cu Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, şi cu Antonio Vitorino, director general al OIM, şi a subliniat rolul important pe care îl joacă cele două organizaţii în siguranţa şi în întoarcerea acasă a persoanelor aflate la graniţa cu Belarus, a mai spus purtătorul de cuvânt citat. AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare