Mesajul lui Ion Iliescu după moartea unui fost ministru din guvernul lui Adrian Năstase

Fostul președinte Ion Iliescu a transmis un mesaj de condoleanțe pe blogul său după moartea fostului Ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase, Hildegard-Carola Puwak.

„Cu tristețe am primit vestea morții celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase și economist cu o profundă înțelegere a fenomenului economic, om de stânga și un om de echipă. Am apreciat, în toți anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic și intelectual, responsabilitatea sa și angajamentul neabătut în slujirea interesului public.

Contribuția sa la succesul negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană este prea puțin scos în evidență. A fost întotdeauna un om modest, nu i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor. În acei ani în care acționam practic contra-cronometru pentru a încheia capitolele de negociere, expertiza sa a fost un avantaj pentru România.

Apreciez contribuția sa la formularea programului de guvernare al PDSR, cu care partidul a câștigat alegerile din 2000. Ca membru al Parlamentului României, a acționat pentru punerea lui în practică, cu seriozitatea și determinarea care o caracterizau.

Transmit sincerele mele condoleanțe familiei.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Un fost ministru din guvernul lui Adrian Năstase a murit

Hildegard-Carola Puwak, fost Ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase, a murit vineri, la 68 de ani. Anuntul a fost făcut pe Facebook de către Manuela Catrina, președinta Organizației de Femei a PSD București.

Hildegard-Carola Puwak a fost deputat  în legislatura 1996-2000 și legislatura 2000-2004 aleasă în județul Timiș pe listele partidului PDSR. În perioada 1971-1992, Hildegard-Carola Puwak a fost cercetător științific la Institul de Economie Națională.

În perioada 2000-2003, Hildegard-Carola Puwak a fost Ministrul Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase. În legislatura 1996-2000, Hildegard-Carola Puwak a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federală Germania și Republica Islamică Pakistan; în legislatura 2000-2004, Hildegard-Carola Puwak a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federală Germania și Republica Polonă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare