Mesajul lui Marcel Ciolacu în care explică măsurile luate: „De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat!” (VIDEO)

Premierul a transmis un mesaj prin care a încercat să explice necesitatea măsurilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea astăzi. Liderul PSD spune că încearcă să realizeze o reformă așa cum nu s-a mai realizat până acum în care să se renunțe doar la acele cheltuieli de care statul se poate dispensa. 

Marcel Ciolacu a spus că nu este normal ca fiecare cetățean al țării să plătească pentru gaura din buget pe care trebuie să o acopere statul. Astfel că din unele domenii se va tăia mai mult și din altele mai puțin.

„Vă spun cu toată responsabilitatea: De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat! Și mai ales – s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală!

La fel ca toți românii, și eu m-am săturat de ipocrizie! M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu ești șef la stat, atunci nu mai poți munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenții ori facilități fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea!

M-am săturat să văd că unii își încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanță, în vreme ce alții trebuie să muncească pe rupte pentru acel salariu!

M-am săturat să văd cum unii își pot plăti corect toate taxele, contribuțiile și impozitele, iar alții urlă ca din gură de șarpe că nu se poate să fii corect!

Trebuie să înțelegem cu toții că, așa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe!

Trebuie să punem tot sistemul pe baze corecte și echitabile pentru toți cei care muncesc, indiferent unde muncesc – la stat sau la privat!”

Riscul electoral

În condițiile în care alegerile din 2024 se apropie, iar campania a început deja, premierul a ținut să sublinieze că își asumă riscul de a nu fi popular prin aceste măsuri.

„Vă spun sincer că, în ultimele luni de zile, foarte multe persoane mi-au sugerat că nu este acum momentul să luăm aceste măsuri. Înaintea unui an electoral fără precedent, cu patru rânduri de alegeri. Că ar fi mai bine să ascundem problemele sub preș și să amânăm toate aceste măsuri după alegeri. După alegeri, când românii nu mai pot sancționa prin vot pe nimeni. A nu face nimic pentru că vin alegerile și nu trebuie deranjat nimeni, nici măcar cei incorecți, nu este o opțiune pentru mine și Guvernul României. A nu face nimic și doar a da din gură din opoziție, după ce ai nenorocit bugetul României, iarăși nu poate fi o opțiune.

Eu nu pot și nu vreau să las o țară fără opțiuni! De aceea, nu am adoptat varianta comodă în care să nu fac nimic!”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare