Metsola crede că în România au votat…”boţii”

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, s-a arătat încrezătoare că noile alegeri prezidețiale din România „pot avea loc în curând, cu un proces sigur, corect și transparent, asigurându-ne că drepturile alegătorilor români sunt protejate”. „Oamenii, nu boții, ar trebui să decidă cu privire la viitorul țării lor”, a mai afirmat Metsola. Totodată, aceasta a vorbit despre aderarea României la Schengen, dar și despre ascensiunea extremismului în Europa, scrie b1tv.ro.

Întrebată de G4Media de ce a durat atât de mult ca România să fie primită în Schengen cu drepturi depline, Roberta Metsola a răspuns: „Statele membre s-au confruntat cu provocări legate de migrație, iar acestea au întârziat prea mult extinderea spațiului Schengen. Cu noul Pact al UE privind migrația și azilul și cu Regulamentul actualizat privind Codul frontierelor Schengen, ne putem asigura acum că frontierele noastre externe sunt mai bine protejate și că suntem capabili să abordăm împreună aceste provocări într-un mod mai coordonat. Frontierele externe sigure sunt o condiție prealabilă pentru ridicarea controalelor la frontierele interne”.

De asemenea, întrebată de G4Media ce măsuri are în vedere Parlamentul European pentru a opri interferența Rusiei în procesele electorale din UE, Metsola a răspuns: „Parlamentul European a fost întotdeauna un apărător neîncetat al alegerilor libere și corecte. Deplângem orice tentativă de interferență din partea unor părți terțe care încearcă să influențeze alegerile din orice stat membru, așa cum am văzut recent din partea Rusiei. Oamenii, nu boții, ar trebui să decidă cu privire la viitorul țării lor”.

„Trebuie să ne protejăm democrațiile, lucrând împreună pentru a contracara mai bine astfel de atacuri. În acest sens, Parlamentul European tocmai a creat o comisie specială privind Scutul european pentru democrație, menită să ne consolideze rezistența. Prin Legea serviciilor digitale (DSA Act – n.red.) și noile norme privind publicitatea politică, am luat măsuri suplimentare pentru a ne proteja cetățenii. În ceea ce privește alegerile din România, Comisia Europeană a inițiat deja proceduri oficiale împotriva TikTok cu privire la riscurile electorale în temeiul Legii privind serviciile digitale. Parlamentul European se va asigura că aceste acuzații sunt investigate pe deplin. Dacă se dovedește că sunt adevărate, trebuie să existe consecințe.

În ceea ce privește noile alegeri, suntem încrezători că acestea pot avea loc în curând, cu un proces sigur, corect și transparent, asigurându-ne că drepturile alegătorilor români sunt protejate. Și salut faptul că autoritățile române au luat problema foarte în serios și au acționat rapid”, a mai afirmat șefa Parlamentului European, pentru G4Media.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare