Mihai Fifor (PSD): Așa a înțeles Lucian Bode să trateze tragedia de la Alba! Tăcând!

Senatorul PSD Mihai Fifor îl atacă marți pe ministrul PNl Lucian Bode, despre care spune că se ascunde și tace în loc să dea explicații și să ceară anchete în cazul tragediei de la Alba, unde un bărbat și-a ucis bebelușul, iar reacția Poliției a fost întârziată. 
  • ”Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba! Tăcând!

Cunoaștem tragedia de la Alba, care a oripilat o țară întreagă: un copil de doar un an a fost spânzurat de tatăl său, care apoi s-a sinucis, iar polițiștii au tergiversat cu orele intrarea în apartamentul în care s-a produs nefericitul eveniment. Poliția a reacționat tardiv, neprofesionist și ministrul de Interne tace.

  • Tăcerea ministrului de Interne, Lucian Bode, dezonorează și transmite tuturor cetățenilor români că nimeni, la nevoie, nu poate conta pe Poliția Română.

Pentru a da doar un exemplu recent de modul in care trebuie gestionata o situatie de criza, amintesc faptul ca, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat, cu profesionalism si demnitate, imediat după accidentul feroviar de la Galați.

Sorin Grindeanu a anunțat că se află deja o anchetă în curs și că va trimite Corpul de Control al Ministerului Transporturilor la CFR Călători. Este un gest firesc pentru un ministru al României să reacționeze, să explice opiniei publice ce s-a întâmplat și, mai ales, să ia decizii ferme.

  • Vreau să îl văd pe ministrul Internelor cum iese public și anunță că va ordona o anchetă asupra acestui caz! Sa explice public romanilor ce s-a intamplat si ce masuri a luat. Sa incerce, macar, sa redea increderea romanilor in institutia chemata sa le asigure siguranta zilnica.

Solicit, totodata, cu fermitate, înființarea unei comisii parlamentare de ancheta, care să cerceteze cauzele de sistem care au făcut posibil ca o asemenea tragedie să poată fi din nou posibilă, pentru că polițiștii români sunt mereu cei lasati sa plateasca oalele sparte.

Avem cu toții datoria, ministrul Afacerilor Interne, noi, parlamentarii, să reparăm ceea ce este de reparat în cadrul legislativ care guvernează astfel de situații de urgență cu potențial tragic.

  • Nu avem voie să lăsăm ca alte cazuri Caracal și Alba să mai fie posibile!

Românii trebuie să se simtă în siguranță, apărați de organele de ordine, nu să cadă victime incompetenței și lipsei acestora de reacție!

  • Revenind la cazul Galați, cer imperativ ca directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, să plece!Demisia este unicul lucru onorabil pe care îl mai poate face!

Este timpul să înțelegem că șeful instituției este direct răspunzător de toate neregulile pe care le-a tolerat în sistemul pe care îl conduce!”, spune Fifor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare