Mihai Fifor (PSD): Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație !

Deputatul PSD Mihai Fifor afirmă marți că protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație !
  • ”PSD a respectat întotdeauna și respectă dreptul constitutional la protest al profesorilor, însă considerăm că există cu certitudine și alte forme de protest prin care cadrele didactice își pot susține cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinților și elevilor.

De aceea credem că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial și liceal.

Am pledat mereu pentru negocieri și o vom face în continuare, depunând toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din invățământ.

  • Este important însă ca ministrul Educației să le explice liderilor sindicali că drepturile salariale pe care a vrut să le introducă în Legile educației trebuie discutate într-o formă care să nu pună România în situația de a pierde bani europeni. Dacă s-ar fi legiferat în acest fel, acum ar fost compromis total un jalon important din PNRR, de 3 miliarde de euro, conform căruia toate salariile din sectorul bugetar trebuie să fie reglementate într-o lege unică a salarizării.

Circumstanțele actuale dau dreptate PSD, mai ales că noi am insistat pentru o împărțire justă a resurselor de care dispune societatea românească, o decizie comună în Coaliție privind taxa de solidaritate și impozitarea progresivă putând restabili balanța echității sociale și, în acest fel, să asigure veniturile suplimentare necesare pentru Educație și Sănătate.

PSD a respectat întotdeauna și respectă dreptul constitutional la protest al profesorilor, însă considerăm că există cu certitudine și alte forme de protest prin care cadrele didactice își pot susține cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinților și elevilor.

  • De aceea credem că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial și liceal.

Am pledat mereu pentru negocieri și o vom face în continuare, depunând toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din invățământ.

Este important însă ca ministrul Educației să le explice liderilor sindicali că drepturile salariale pe care a vrut să le introducă în Legile educației trebuie discutate într-o formă care să nu pună România în situația de a pierde bani europeni. Dacă s-ar fi legiferat în acest fel, acum ar fost compromis total un jalon important din PNRR, de 3 miliarde de euro, conform căruia toate salariile din sectorul bugetar trebuie să fie reglementate într-o lege unică a salarizării.

  • Circumstanțele actuale dau dreptate PSD, mai ales că noi am insistat pentru o împărțire justă a resurselor de care dispune societatea românească, o decizie comună în Coaliție privind taxa de solidaritate și impozitarea progresivă putând restabili balanța echității sociale și, în acest fel, să asigure veniturile suplimentare necesare pentru Educație și Sănătate”, spune Mihai Fifor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare