„Sângele creștinilor nevinovați continuă să curgă, din Ucraina, China, Sri Lanka și Egipt până în Malayesia, Somalia ori Nigeria controlată de Boko Haram. Creștinismul rămâne cea mai persecutată religie de pe glob, dar presa este oarbă iar liderii politici occidentali par indiferenți sau neputincioși”, scrie, pe Facebook, teologul Mihail Neamţu, candidat AUR la alegerile europarlamentare.
„Așa cum observa profesorul Paul Dragos Aligica, „supuși discriminării legalizate, violenței, inchisorii, deportarii si convertirii fortate, soarta creștinilor persecutați rămâne un secret bine ferit de atenția opiniei publice globale.
Tema nu face prima pagina niciodată. Magnitudinea fenomenului ar cere-o. Prioritatile par insa altele…. S-a scris mai mult despre soarta urșilor polari decât despre soarta acestor semeni de-ai noștri.””, scrie Neamţu.
În acest context, site-ul mariustuca.ro scrie că mass-media tace asupra motivului islamist din spatele atacului asupra unui episcop creştin din Australia.
„Comisarul australian pentru eSafety, Julie Inman Grant, le-a mandatat pe Meta și X să elimine toate videoclipurile de atac în 24 de ore sau să se confrunte cu amenzi substanțiale, conform European Conservative.
Adolescentul autor al atacului anti-creștin de săptămâna aceasta asupra unui episcop asirian în timpul liturghiei la o biserică din suburbiile orașului Sydney, Australia, a fost adus vineri în fata unui judecător, după ce poliția l-a acuzat cu o zi mai devreme de „comiterea unui act terorist”.
Episcopul Mar Mari Emmanuel ținuse luni seară o predică transmisă în direct la Biserica Hristos Bunul Păstor, când, din senin, atacatorul de 16 ani s-a apropiat de altar, a scos un cuțit și a început să- l înjunghie în mod repetat și fără milă, țintind fața și capul episcopului pentru a provoca daune maxime.
Potrivit unui martor ocular intervievat de un jurnalist video australian la locul atacului, atacatorul a strigat „Allahu Akbar” în mod repetat și a mormăit în arabă despre insultarea profetului islamic în timp ce au intervenit credincioșii bisericești și l-au pus la pământ.
În special, după ce videoclipul atacului a început să circule pe rețelele sociale, comisarul australian pentru eSafety, Julie Inman Grant, a ordonat Meta și X să elimine conținutul în termen de douăzeci și patru de ore și a amenințat că va impune amenzi masive dacă nu reușesc să facă acest lucru.
Mai multe instituții de presă din Australia și Noua Zeelandă, inclusiv cele importante precum 7NEWS Australia, The Sydney Morning Herald, 9News și 1News au raportat despre atac și audierea făptuitorului, menționând că acesta a fost „declarat act terorist din cauza posibilității unei motivații religioase.”
Ceea ce publicațiile nu au menționat, intenționat sau nu, este religia specială care pare să fi motivat atacul: islamul.
În schimb, The Sydney Morning Herald, în reportajul său, a subliniat – așa cum fac adesea organele de presă din Occident în atacurile de inspirație islamistă – presupusa istorie a făptuitorului de probleme de sănătate mintală.
Deși adolescentul nu are antecedente documentate de boală mintală, el are un dosar penal destul de extins. În ianuarie, tânărul de 16 ani a fost condamnat pentru un catalog de infracțiuni, inclusiv deținerea unui cuțit cu lamă, purtarea unei arme cu intenția de a comite o infracțiune, urmărire, intimidare și daune materiale, potrivit rapoartelor presei .
Episcopul Mar Mari Emmanuel, care potrivit pr. Daniel Kochou de la Biserica Hristos cel Bun Păstor a suferit „răni care nu pun viața în pericol”, a comentat despre atacul din spital de joi, spunând că l-a iertat pe tânărul atacator.
„Iert pe oricine a făcut acest act. Și îi spun, ești fiul meu, te iubesc și mă voi ruga mereu pentru tine. Și pe oricine v-a trimis să faceți asta, eu îi iert”, a spus episcopul.
Prelatul ortodox asirian născut în Irak s-a adresat, de asemenea, grupului care s-a adunat și s-a revoltat în afara bisericii ca răspuns la atac și a cerut celorlalți care se gândesc să ia măsuri de represalii pentru a se abține de la a face acest lucru.
„Am nevoie să te comporți ca Hristos. Domnul Isus nu a spus niciodată să ieși și să lupți pe stradă, nu a spus niciodată să ripostezi, ci să te rogi. Și asta le cer tuturor să facă”, a spus Emmanuel.
Băiatul de 16 ani urmează să se prezinte în instanță în iunie. Acuzația cu care se confruntă presupune o pedeapsă maximă de închisoare pe viață”, arată mariustuca.ro.