Mihai Tudose – Raport europarlamentar (III): Pentru solidaritate europeană efectivă cu România

Încă de la debutul pandemiei de Covid-19, am sesizat Comisia Europeană: ”Prioritatea momentului este ca fondurile alocate de UE pentru atenuarea efectelor pandemiei să ajungă cât mai repede la cetățenii în nevoie și în regiunile cele mai lovite de criză. Având în vedere că persoanele cele mai afectate se aflau deja într-o situație fragilă în momentul declanșării crizei, solicit Comisiei ca România și celelalte state membre din ultimele valuri de aderare la UE să beneficieze de un sprijin european consistent și urgent.

Nu ne putem permite întârzieri din cauza unor negocieri complicate în mod artificial ori a unei birocrații care nu ține cont de nevoile oamenilor”.

În acea perioadă dificilă, pentru a veni în sprijinul românilor aflați la muncă în străinătate, am fost co-inițiator al rezoluției privind protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de Covid-19.

În procesul definirii sprijinului economic în urma pandemiei, am cerut o alocare echitabilă a subvențiilor UE din Mecanismul de redresare și reziliență.

O altă temă pe care am abordat-o în sprijinul României, pe fondul blocajului economic, ca membru al Subcomisiei pentru chestiuni fiscale, a fost corectarea indicatorilor macroeconomici, respectiv datoria publică și decalajul de consum individual efectiv raportat la PIB/locuitor.

M-au preocupat, totodată, drepturile românilor aflați în Marea Britanie în contextul Brexit. Drept urmare, am cerut Comisiei Europene să asigure respectarea drepturilor românilor și ale tuturor celorlalți cetățeni ai UE aflați pe teritoriul britanic după termenul-limită de 30 iunie 2021.

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, membru al Grupului S&D

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare