joi, septembrie 29, 2022

Ministerul Finanțelor: Românii pot investi în titluri de stat și în luna aprilie

În perioada 1-26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat TEZAUR prin intermediul unitãților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta RomânãS.A., se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

  • ”Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadența de 1 an, 3,35% pentru scadența de 3 ani și 3,75% pentru scadența de 5 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializatã, au valoare nominalã de 1 leu, iar dobânda anualã este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR  sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:
Ø        Între1-26 aprilie 2021 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
Ø        Între1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naționalã Poșta Românã.

Alternativa de economisire propusã de Ministerul Finanțelor se bucurã de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câștigurile aferente sunt neimpozabile.

Deținãtorii de titluri de stat TEZAUR lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație TEZAUR.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datoriepublicã),  www.posta-romana.ro.”, s-a precizat în comunicatul MF.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner