Ministerul IMM-urilor – parteneriat cu BVB – pentru promovarea oportunităților de finanțare prin intermediul pieței de capital

immm bvb

Conform unui comunicat remis ecopolitic.ro, ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) au semnat un parteneriat de colaborare pentru promovarea unor inițiative legislative de dezvoltare a mediului de afaceri din România care să cuprindă strategii de dezvoltare a mediului de afaceri, diversificarea surselor de finanțare și înlesnirea accesului companiilor la finanțare.

Radu stefan opreaMediul privat din România a atins un grad de maturitate care permite ca piața de capital să fie luată în considerare din ce în ce mai mult ca soluție de finanțare.

Listările de acțiuni sau emisiunile de obligațiuni aduc premisele unei accelerări în business – fie producție, investiții sau exporturi,” a afirmat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Bursa caută să susțină antreprenorii care au deficit de capital și excedent de idei de dezvoltare a afacerii. Rolul acestui parteneriat este acela de a fi mai aproape de antreprenori și de a pune în legătură companiile în căutare de finanțare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora,” a declarat directorul general al Bursei de Valori București, Adrian Tănase.

ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat”Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București vor organiza anul viitor o serie de opt workshop-uri în cele opt agenții pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului din cadrul ministerului. Evenimentele se vor desfășura în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara.

În cadrul acestor workshop-uri, BVB va prezenta reprezentanților mediului de afaceri oportunitățile pe care piața de capital le oferă atât companiilor care doresc să se dezvolte, cât și investitorilor individuali care doresc să utilizeze mecanismele bursiere.” s-a mai precizat în comunicat.

sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat