Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a aprobat calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante în 2023

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a aprobat calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2023 şi potrivit acestui program, primele consulate vor fi deschise la Belfast, în perioada 16 – 19 februarie, şi la Boston – 23 – 26 februarie.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE miercuri, calendarul este realizat de către ministerul român, în urma consultărilor cu mediul asociativ românesc din străinătate.

Astfel, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au propus organizarea a 144 de consulate itinerante în 25 de state, număr care poate creşte pe parcursul anului, în funcţie de oportunităţile identificate.

Prin extinderea practicii de organizare a consulatelor itinerante (mobile), MAE „urmăreşte să răspundă într-un mod cât mai eficient nevoilor cetăţenilor români din străinătate, din comunităţi aflate la mare distanţă faţă de sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare”. Astfel, MAE urmăreşte asigurarea accesului pentru cetăţenii români la asistenţă şi servicii consulare de calitate, furnizate în condiţii similare cu cele din spaţiile de lucru obişnuite ale misiunilor.

Consulatul itinerant (mobil) presupune deplasarea unei echipe consulare mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească, aflată la distanţă faţă de misiunile diplomatice şi oficiile consulare permanente, în vederea prestării de servicii consulare solicitate de membrii comunităţii respective.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare