Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: Condamn cu fermitate atacurile teroriste din Kabul; Cei 9 cetăţeni români nu au fost afectaţi

Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis joi un mesaj pe Twitter în care condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Kabul, menţionând că celula de criză instituţională se află în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri.

‘Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanţe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniţi! MAE România/Celula de criză interinstituţională e în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri’, a scris Aurescu.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc joi cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un ”atentat complex” în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane. Mass-media locală, citată de agenţia EFE, relatează că cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 60 rănite în urma celor două explozii.

Sursa: pressonline.ro