miercuri, februarie 28, 2024

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu efectuează o vizită oficială la Chișinău

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 19-20 iunie 2023, la invitația viceprim-ministrului, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Șefa diplomației române va fi primită de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și va avea întrevederi atât la Guvern, cu Prim-ministrul Dorin Recean, cât și la Parlament, cu Președintele Igor Grosu. De asemenea, agenda vizitei cuprinde consultări politice bilaterale cu viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Vizita în Republica Moldova este prima deplasare externă a ministrului Luminița Odobescu, după preluarea mandatului la 15 iunie 2023. Aceasta are o relevanță deosebită atât pentru abordarea subiectelor prioritare aflate pe agenda bilaterală și de integrare europeană, cât și pentru coordonarea demersurilor și proiectelor pentru perioada următoare.

Deplasarea are loc într-o perioadă marcată de eforturi intense ale autorităților Republicii Moldova pentru avansarea reformelor democratice și pentru implementarea eficientă a recomandărilor Comisiei Europene formulate în iunie 2022, în contextul acordării statului de candidat pentru aderarea la UE.

În cadrul discuțiilor cu înalții oficiali de la Chișinău, ministrul Luminița Odobescu va reconfirma sprijinul ferm și amplu al României în avansarea concretă a parcursului european, în depășirea cu succes a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, precum și pentru extinderea cooperării economice și sectoriale bilaterale.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner