Ministrul apărării, întâlnire cu tineri timişoreni: „Vă aştept în rândul corpului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”

Aflat în garnizoana Timişoara, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, însoţit de locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, a vizitat vineri, 29 septembrie, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”. La activitate a fost prezent şi şeful Direcţiei Medicale, general-maior Dragoş Popescu, precum şi şefi ai unor structuri centrale din MApN.

Pe timpul vizitării spaţiilor spitalului, ministrul Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu o parte dintre candidaţii înscrişi pe plan local, în vederea recrutării pentru funcţiile vacante de soldaţi profesionişti în cadrul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, programaţi pentru efectuarea vizitei medicale.

Ministrul a mulţumit tinerilor candidaţi pentru opţiunea de a urma o carieră în rândurile Armatei României şi le-a urat succes în procesul de selecţie.

„Armata României are nevoie de entuziasmul şi energia dumneavoastră, a tinerilor care bat la porţile instituţiei. Mă bucur că strategia noastră de a fi din ce în ce mai prezenţi în spaţiul public pentru a face cunoscută oferta educaţională şi oportunităţile de carieră oferite de Ministerul Apărării Naţionale începe să dea roade. Vă felicit pentru opţiunea de a vă înscrie în procesul de selecţie, vă urez mult succes şi vă aştept în rândul corpului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti ai armatei noastre!”, le-a spus ministrul Tîlvăr candidaţilor prezenţi.

Comandantul spitalului, colonel medic dr. Mihaela Nicolin a prezentat stadiul realizării obiectivelor de reabilitare a infrastructurii şi de dotare cu aparatură medicală modernă şi performantă, precum şi măsurile de optimizare a procesului de expertiză medico-militară şi asistenţă de specialitate pentru pacienţii militari şi civili.
Ministrul Angel Tîlvăr a vizitat şi Stadionul CFR din localitate, unde a inspectat stadiul lucrărilor de demontare a unităţii medicale modulare instalată de spitalul militar timişorean în vara anului 2020, pentru suplimentarea capacităţilor de tratare a pacienţilor COVID-19.

Conducerea Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” a prezentat măsurile luate pentru demontarea elementelor modulare, astfel încât amplasamentul să fie eliberat în cel mai scurt timp, pentru ca stadionul să fie redat circuitului sportiv.

În perioada 2020-2022, unitatea mobilă a Spitalului Militar din Timişoara a acordat asistenţă medicală pentru peste 1.400 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care aproape 200 trataţi în regim ATI, unitatea medicală dispunând de 10 paturi de terapie intensivă şi alte 54 conectate la oxigen medicinal cu flux înalt. De asemenea, unitatea medicală modulară a asigurat investigarea şi evaluarea pentru alţi aproape 700 de pacienţi în cadrul Centrului de Evaluare COVID-19 care a funcţionat în aceeaşi locaţie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare