miercuri, februarie 28, 2024

Ministrul de Finanțe: PSD va impozita pensiile speciale și va impune condiții pe gratuitățile acordate studenților

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că vor fi impozitate pensiile speciale, respectiv vor fi limitate gratuitățile acordate studenților pentru transportul CFR. Acestea sunt măsuri votate în CEx PSD cu privire la rectificarea bugetară pregătită de Guvern.

„A fost o discuție legată de modul în care propunerea noastră la Finanțe pentru rectificare se va face. Săptămâna aceasta va fi o discuție pe tema rectificării.

Este vorba de ceea ce de foarte mulți ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei și peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate.

A doua propunere este legată de ceea ce am aplicat anul trecut în zona studenților privind gratuitatea pe cale ferată. Ne-am inspirat și din alte zone din Europa. Luăm în calcul limitarea călătoriilor pe un an și impunerea unei vârste de 26 de ani până la care să se aplice gratuitatea și să o corelăm cu situația din facultate, să nu validăm studenți cu restanțe.

Sunt măsuri care nu se iau din lipsă de bani, ci măsuri care trebuie luate pentru că este logica din România”, a declarat ministrul de Finanțe, după ședința CEX PSD.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner