Ministrul de interne moldovean infirmă producerea unui atac cu dronă asupra unei unităţi militare din Tiraspol

Ministrul de interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a infirmat miercuri producerea unui atac cu dronă-kamikaze asupra unei unităţi militare de la Tiraspol, despre care presa controlată de regimul separatist transnistrean a scris duminica trecută că ar fi avut loc chiar în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia, a relatat Ziarul Naţional din Chişinău, conform Agerpres.

Ministrul moldovean a afirmat că, în baza informaţiilor pe care le deţine, nu s-a produs nicio explozie duminică la Tiraspol.

În acelaşi timp, Efros nu a exclus o anumită legătură între incidentul de la Ambasada Federaţiei Ruse din Chişinău, când un cetăţean cu paşaport rusesc expirat a aruncat două „cocteiluri molotov” în direcţia misiunii diplomatice, şi pretinsul atac cu dronă din Transnistria.

„Persoana (respectivă) a fost reţinută. Urmează să aflăm care a fost motivul: a fost voinţa personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilităţile instituţiilor statului. Probabil că acest incident nu a fost unul spontan. A fost unul premeditat. Dar o anchetă este în desfăşurare şi vom veni ulterior cu detalii”, a declarat Efros într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, o altă publicaţie de peste Prut.

Astfel, incidentul de la Ambasada Rusiei este analizat împreună cu aşa-zisul atac asupra unităţii militare de la Tiraspol, a subliniat el.

Pretinsul atac „a fost parte a unei campanii de dezinformare, de a induce panică, de a induce frică, de a induce instabilitate în rândurile cetăţenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Specialiştii vor veni cu mai multe detalii. Este vorba de o campanie de dezinformare şi de încercare de a induce instabilitate în rândul cetăţenilor”, a afirmat ministrul moldovean.

Duminica trecută, mass-media din Transnistria au comunicat că o dronă-kamikaze ar fi atacat o unitate militară din Tiraspol, iar în urma atacului a fost distrus un elicopter MI 8 aflat la sol. Separatiştii au menţionat că drona respectivă ar fi venit din direcţia unui pod aflat la frontiera cu Ucraina. În acest caz a fost deschis un dosar penal de către aşa-zisele organe de drept din stânga Nistrului.

Într-o primă reacţie, Biroul de Reintegrare de pe lângă guvernul de la Chişinău a afirmat că pretinsul atac cu dronă-kamikaze anunţat în stânga Nistrului este o provocare ordinară, pentru a induce „frică şi panică în regiune”.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare