Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, întâlnire cu Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, și cu domnul Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova

Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, s-a întâlnit, astăzi, la sediul ministerului, cu E.S. domnul Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, și cu domnul Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova.

Temele de discuție s-au axat, în principal, pe programele de dezvoltare locală, politicile de urbanism și de locuire, alinierea legislației în domeniul construcțiilor la standardele europene, colaborarea dintre cele două țări în cadrul programelor de cooperare teritorială europeană, procesul de formare continuă în domeniul administrației publice.

„Relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova au dobândit, în ultimii ani, o anvergură, o deschidere și o profunzime fără precedent. În prezent, există un dialog activ interinstituțional, care se concretizează prin colaborări fructuoase la nivel sectorial. În planul asistenței tehnice bilaterale, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis disponibilitatea de a trimite la Chișinău, în această toamnă, doi experți pentru programul de transfer de expertiză în domeniul afacerilor europene”, a precizat ministrul Veștea.

Un alt subiect abordat l-a constituit sprijinul acordat Republicii Moldova, de către Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, în conformitate cu Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro. În acest context, ministrul român al dezvoltării a reamintit că, în luna iunie a acestui an, s-a aprobat suplimentarea bugetului MDLPA cu suma de 6.200.000 de euro din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru finanțarea a 36 de obiective din Republica Moldova, în cadrul proiectului „Satul European – lucrări publice și infrastructură”, pentru investiții care vizează alimentarea cu apă, canalizarea și sistemele de apeduct.

La finalul întrevederii, oficialii au reafirmat caracterul deosebit al relației dintre România şi Republica Moldova, exprimându-și încrederea că cele două state vor rămâne partenere în dezvoltarea şi promovarea unor inițiative comune în plan social și economic, în beneficiul cetățenilor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare