Ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, vizită de lucru în Municipiul Roman

    Vineri, 19 mai 2017, domnul Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, efectuează o vizită de lucru în Municipiul Roman.Ministrul va avea întrevederi atât cu oficialităţile locale, sindicatele și patronatele cât şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din județ.

În cadrul vizitei de lucru din municipiul Roman, Ministrul Gabriel Petrea va promova  CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență.

    Conform unei declarații de la lansarea CONECT, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social invita ONG-urile să se înscrie în acest catalog pentru a se putea construi o bază de date cu aceste organizații implicate în societate, inclusiv promovarea activității asociațiilor și fundațiilor pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să activeze în sectorul neguvernamental.Vezi mai jos toată declarația.

     „Vrem să facem comunicarea între reprezentanții societății civile și Guvern să devină mai eficientă, să preluăm expertiza dumneavoastră și să încercăm pe cât posibil ca problemele pe care ni le transmiteți să ajungă la miniștrii de resort și acolo unde aveți interes. Mai mult decât atât, în această perioadă dezvoltăm instrumente de Comunicare.  Astăzi am lansat CONECT Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență, un instrument prin care ne dorim ca toate ONG-urile să se înscrie” le-a spus Ministrul Gabriel Petrea reprezentanților societății civile prezenți la discuții.

   „Invit toate organizațiile neguvernamentale să se înscrie în CONECT pentru a putea construi împreună o bază de date cu toate organizațiile implicate în societate. După ce vom dezvolta această rețea, instituțiile vor putea invita la dialog și consultare pe toți cei care au o expertiză într-un anumit domeniu. Totodată, ne propunem promovarea activității asociațiilor și fundațiilor pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să activeze în sectorul neguvernamental”

Din programul vizitei de lucru a Ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea în municipiul Roman:

– participare la ședința Comisiei de Dialog Social care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Roman (din incinta Primăriei Roman)

– vizită la sediul societății ArcelorMittal Roman

– întâlnire cu reprezentanții sectorului neguvernamental din județul Neamț, sala de ședințe a Consiliului Local Roman (din incinta Primăriei Roman)

– declarații de presă, sala de ședințe a Consiliului Local Roman (din incinta Primăriei Roman)

ecopolitic.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare