Principalul subiect dezbatut in sedinta a fost Proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea H.G. nr. 1260/2011 privind sectoarele de activitate stabilite conform Legii dialogului social nr. 62/2011, initiat de Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social (MCPDS).In cadrul discutiilor reprezentantii confederatiilor sindicale au insistat asupra necesitatii modificarii Legii nr. 62/2011 a dialogului social.Ministrul Gabriel Petrea a fost de acord ca legea trebuie sa suporte modificari.
„Multe dintre propunerile confederatiilor sindicale pot fi preluate, dar acestea trebuie prezentate si confederatiilor patronale, pentru a ajunge la un acord. Dialogul social nu trebuie sa reprezinte doar un instrument pentru rezolvarea unor situatii de criza, ci mai degraba el trebuie sa fie bazat pe o incredere reciproca intre parteneri si pe o implicare permanenta in acest proces.”, a subliniat ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social.
Dupa sedinta Comisiei de Dialog Social Sibiu, ministrul Gabriel Petrea si secretarul de stat Adrian RandunicÄa au vizitat, impreuna cu prefectul Lucian Radu si subprefectul Olimpia-Maria Prislopean, noua fabricÄa de amortizoare Thyssenkrupp Bilstein Sibiu, construita in Zona IndustrialÄa Vest.
Dupa-amiaza, ministrul CPDS s-a intalnit cu reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din judetul Sibiu.
„Mediul asociativ trebuie dezvoltat.Totodata avem nevoie de o strategie in ceea ce priveste finantarea sectorului. Dar, in primul rand trebuie sa avem o imagine clara a ceea ce exista acum. Modificarea OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii va trebui sa aduca legislatia la necesitatile actuale ale mediului asociativ, fie ca vorbim de debirocratizare, transparentizare sau federalizare (unirea ONG-urilor sub aceeasi umbrela)” , a subliniat ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social in cadrul discutiei cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din judetul Sibiu.
ecopolitic.ro/MCPDS