Ministrul Economiei: România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și totodată primul investitor în economia de peste Prut

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, afirmă că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și totodată primul investitor în economia de peste Prut.
”Împreună cu prim-ministrul Dorin Recean , cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec și mulți reprezentanți ai mediului de afaceri am discutat despre cum putem atrage investiții mai mari în regiunea noastră.
Am atras atenția asupra dinamicii economiei din această parte a Europei, despre prognozele economiștilor referitoare la creșterea economică a României și despre oportunitățile implicite pentru investitori. Evenimentul a fost organizat de către AmCham Moldova și AmCham România.
Am continuat discuțiile cu reprezentanții Asociației Investitorilor Români, dar și cu ministrul de finanțe Petru Rotaru. Cu acesta am stabilit ca până cel târziu în luna aprilie să organizăm la București o nouă ediție a comisiei mixte România – Republica Moldova, împreună cu un forum economic, pentru a continua ceea ce am început la Chișinău
Împreună cu viceprim-ministrul, Dumitru Alaiba , am discutat punctual despre implicarea noastră la nivel de experți pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european, dar și despre modalități practice de a crește nivelul relațiilor comerciale. De asemenea, am vizitat împreună filiala de la Chișinău a companiei românești Arobs.
Ziua nu ar fi fost completă fără un interviu la TVR Moldova.
Și bineînțeles că m-am bucurat să-l revăd pe colegul meu Ciocan Iurie , președintele PSD Moldova”, spune Oprea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare