miercuri, mai 25, 2022

Ministrul Economiei: Un avion militar românesc, proiect de ţară

România își propune să construiască un avion militar românesc, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru, sâmbătă, la Antena 3, afirmând că a discutat despre acest proiect cu reprezentanţii companiei de stat Avioane Craiova SA.

”Am avut discuții ieri (vineri – n.r.) la Craiova pe această temă, este un mesaj pe care l-am lansat către industria aeronautică din România, un proiect de țară pe care am putea să-l realizăm. Din discuțiile cu ei, am înțeles că în săptămânile următoare va fi formalizat un claster pentru industria aeronautică și prin colaborarea dintre principalii jucători în acest segment putem să venim cu un proiect de țară. Le-am sugerat să înceapă aceste demersuri acum. Este un proiect de țară”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru la Antena 3.

Compania Avioane Craiova SA este deţinută de Ministerul Economiei (97% din acțiuni). Compania are pierderi financiare importante. Recent, guvernula şters datoriile firmei pentru a o scăpa de faliment, așa cum se întâmplă și cu alte companii din industria de apărare. Compania produce avioanele de antrenament IAR.

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner