Ministrul Educației: Elevii vor fi prezenţi în şcoli, aşa cum sunt obişnuiţi să facă şcoală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că noul an şcolar va începe de la premisa că este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic cât de mult posibil.

„Cât sunt eu ministru, voi face tot ce depinde de mine ca elevii să facă şcoală fizic în cele mai bune condiţii posibile. Începem noul an şcolar de la premisa că este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic cât de mult posibil. Trebuie să ne îndreptăm spre o normalitate în care elevii să beneficieze de activităţi didactice echitabile, în care diferenţele de acces să fie reduse la minimum. Elevii vor fi prezenţi în şcoli, aşa cum sunt obişnuiţi să facă şcoală şi aşa cum ştim că este benefic atât din punct de vedere al dezvoltării coerente a competenţelor, cât şi al sănătăţii psiho-emoţionale a acestora şi doar în situaţii excepţionale, când sănătatea lor sau a celor din jur este în pericol, vor rămâne acasă, pentru învăţare online”, a afirmat ministrul.

În opinia sa, este esenţial ca elevilor se li se ofere un „cadru sigur” cu măsuri de protecţie, astfel încât transmiterea noului coronavirus să fie cât mai redusă.

„De asemenea, este esenţial să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur şi că e nevoie de continuarea anumitor măsuri de protecţie, aşa încât transmiterea să fie cât mai mică posibil”, a susţinut ministrul Educaţiei.P