Ministrul educației: Primele 82.000 de tablete vor ajunge în curând la elevi

anisie

Ministrul educației, Monica Anisie, a anuțat, sâmbătă, la B1 TV, că primele 82.000 de tablete vor ajunge în curând la elevi.

„Școlile, în acest moment, multe dintre ele au tot ce le trebuie pentru școala online. Aici, autoritățile publice locale sunt cele care ar fi trebuit să se organizeze în toată această perioadă, dar și Ministerul Educației a făcut eforturi pentru a asigura în unitățile de învățământ echipamente pentru a se desfășura școala online. Știm bine că Ministerul Educației  a alocat bani pentru achiziționarea de 250.000 de tablete. S-a încheiat deja un contract cu un operator economic. Deja s-a semnat contractul și începe livarea. Vorbim despre 82.000 de tablete care vor ajunge în București, Ilfov, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița și Prahova.

Cererile se centralizează la nivelul fiecărei unități de învățământ. Și ele pot accesa, în parteneriat cu inspectoratele școlare și în parteneriat cu autoritatea publică locală”, a declarat Monica Anisie.