Vaccinarea anti-COVID într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie făcută prin asigurarea „tuturor acelor condiţii de infrastructură”, a anunțat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
„Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate toate acele condiţii de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecţiei între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajaţii în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de copii, de elevi şi cei care participă la activităţile didactice curente. Mai exact, este vorba de acele spaţii care să permită această separare a fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele şcoli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilităţii personalului medical, dar şi din perspectiva capacităţilor de infrastructură. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Am căzut de acord că vom susţine împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor şi personalului didactic, ci şi a bunicilor, părinţilor, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus ministrul, la Antena 3.
Potrivit ministrului, cei care se vor vaccina în luna august vor asigura imunitatea la începutul anului şcolar.
„Prin vaccinarea în luna august avem asigurată imunitatea la începutul şcolii. (…) Vor fi prezentate de către persoane credibile elemente care privesc necesitatea şi importanţa vaccinării. (…) Nu au fost stabilite la acest moment elemente de diferenţiere între elevi. (…) Nu există la acest moment nicio decizie. O decizie va fi luată în comun de către Ministerul Educaţiei, Sănătăţii şi INSP. (…) Nici în România nu există această diferenţă (n.r. între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi) şi poate să nu existe”, a afirmat ministrul.