Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Nu se poate imagina o Românie educată fără lectură, educaţie şi cultură

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a subliniat, marţi, că nu se poate imagina o Românie educată fără lectură şi a pledat pentru găsirea celor mai atractive mijloace pentru a convinge tinerele generaţii de importanţa acesteia, potrivit Agerpres.

Ministrul a participat la un eveniment organizat cu prilejul primei ediţii a Zilei Naţionale a Lecturii, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române.

„Lectura creează legături profunde şi statornice în rândul tinerei generaţii. Lectura îi ajută pe copii să viseze, îi ajută să înţeleagă, îi ajută să ajungă în toate colţurile lumii, îi ajută să participe la aventuri, îi ajută, în ultimă instanţă, să devină cetăţeni activi ai acestei ţări. Nu se poate imagina o Românie educată fără lectură, educaţie şi cultură. Este o şansă să fi putut decide că astăzi, şi îmi place să cred că în fiecare an de acum încolo, în ziua de 15 februarie, în toate şcolile şi grădiniţele din România, într-un interval de trei ore, vom putea să acordăm importanţa cuvenită lecturii. Este un proiect la care sunt convins că au înţeles să participe toţi colegii noştri educatori, învăţători, profesori, este un proiect care va dăinui şi care, în măsura posibilului, va crea din lectură un obicei cotidian, chiar şi într-o ţară în care mai puţin de 10% din cetăţeni cumpără o carte în fiecare an”, a afirmat Cîmpeanu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare