Ministrul Familiei, Natalia Intotero, la întâlnirea informală a miniștrilor educației și tineretului, în Zaragoza

„Cum să angajezi Europa în fața tinerilor săi? Educația, drepturile și bunăstarea tinerilor” este tema întâlnirii informale a miniștrilor educației și tineretului care se desfășoară, astăzi și mâine, în Zaragoza, sub Președinția Spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, anunță ministrul Familiei, Natalia Intotero. 
”În intervenția mea, am subliniat politicile de succes dedicate tinerilor, pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le are în desfășurare: programele de creditare Student Invest și Family Start, programul de creștere a natalității, la care doar anul acesta au aplicat peste 9.000 de persoane, Programul de Tabere ARC, care s-a bucurat de prezența a peste 5.000 de tineri români din diaspora și din comunitățile istorice, dar și Tabăra Națională a Studenților, la care numai în acest an au participat peste 4.000 de tineri.
De asemenea, am împărtășit și detalii despre campania națională de informare a tinerilor instituționalizați și a mamelor minore, pentru ca aceștia să-și cunoască drepturile la ieșirea din sistem, dar și obligațiile. În plus, am subliniat faptul că țara noastră face pași importanți pentru adoptarea Strategiei Naționale pentru Tineret și se lucrează intens la o nouă Lege a Tineretului.
De asemenea, am reiterat faptul că este important să se stabilească, la nivelul Uniunii Europene, mecanisme care să permită participarea structurată și accesibilă a tinerilor, cum ar fi consiliile pentru tineret, consiliile consultative, platformele online și consultările axate pe tineret. Aceste mecanisme ar trebui să asigure că tinerii au o oportunitate reală de a influența deciziile politice și că vocile lor sunt luate în serios în procesul decizional al UE.
Nu în ultimul rând, am salutat succesul programelor europene #Erasmus+ și #DiscoverEU. Peste 10 milioane de tineri europeni s-au înscris, de-a lungul timpului, la schimburile academice și culturale din cadrul Erasmus+. Trebuie să lucrăm împreună pentru a dezvolta și mai mult aceste proiecte”, spune ministrul.
”Am încredere că, alături cu colegii din țările Uniunii Europene, vom face pași importanți în ceea ce privește politicile de tineret. Este timpul ca tinerii să fie ascultați și promovați!”, mai afirmă Intotero.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare