vineri, ianuarie 21, 2022

Ministrul Ioana Bran: Ziua de 25 octombrie – cea în care privim cu admiraţie spre Armata Română şi cu respect spre trecut

Ministrul Tineretului  şi Sportului, Ioana Bran, spune că ziua de 25 octombrie este ziua în care privim cu admirație Armata României de azi, dar îi amintim cu respect și smerenie pe militarii din trecut.

ziua armatei„Pe 25 octombrie 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie eliberau ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupație: Carei.

Era eliberat astfel întreg teritoriul și se refăceau hotarele României. 49.744 de militari – morți, răniți, dispăruți – au luptat și s-au jertfit pentru a ne reda nouă, cei de azi, Țara întreagă.

Le aducem omagiul nostru și le păstrăm mereu un respect nemărginit! Este o zi în care privim cu admirație Armata României de azi, dar îi amintim cu respect și smerenie pe militarii din trecut, cei care au pus țara mai presus de viața lor.

Bătălia de la Carei a devenit simbol al curajului, al spiritului de sacrificiu, al patriotismului soldaților noștri”, a afirmat Ioana Bran într-un mesaj postat pe Facebook.

Aceasta a adăugat că sătmărenii au pregătit așa cum se cuvine această zi, iar printre oaspeţi s-a aflat chiar ministrul apărării naționale, Mihai Fifor.

Ioana Bran Ziua Armatei  „Oamenii au ieșit cu mic cu mare pe străzi, muzica de fanfară înfioară mai mult decât răceala toamnei, iar defilarea ostașilor este aplaudată de toată lumea. 

Tuturor soldaților Armatei României le transmit respectul meu și le doresc viață lungă! Glorie Armatei României!”, a mai spus Ioana Bran.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner