Ministrul Justiţiei vrea anchetă pe tema protocoalelor

sri dna

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, doreşte continuarea descretizării protocoalelor instituţionale cu SRI, sugerând, într-o postare pe pagina de socializare, că ar fi necesară o anchetă în acest sens.

 

Tudorel Toader a amintit că, în data de 16 martie 2018, în mod public, anunțam că voi solicita Ministerului public desecretizarea protocolului încheiat cu SRI.

El a adăugat că la data de 19 martie 2018, a solicitat în mod oficial Ministerului public demararea procedurilor necesare pentru desecretizarea respectivului protocol.

Tudorel Toader„Pe data de 20 martie 2018, la Ministerul justiției, am primit protocolul dintre Ministerul public și SRI. Astăzi, apreciem continuarea procesului de desecretizare și a altor protocoale similare. Trebuie de văzut în ce măsură aplicarea protocolului a permis ingerințe în drepturi și libertăți fundamentale.
Trebuie de văzut dacă și în ce măsură, prin încheierea protocolului, semnatarii acestuia au adăugat legii, substituindu-se legiuitorului!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.