Ministrul Luminiţa Odobescu, la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE)

Ministrul Luminiţa Odobescu a participat, luni, la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat prin video-conferinţă, context în care a vorbit despre situaţia din Israel şi Fâşia Gaza.

Potrivit MAE, acesta a fost singurul subiect de pe agenda reuniunii convocate de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell, în urma turneului efectuat de acesta în mai multe state din regiune.

Ministrul Afacerilor Externe a salutat demersurile diplomatice recente realizate de înalţii oficiali europeni în regiune, evidenţiind importanţa menţinerii unui dialog constant şi de substanţă cu partenerii regionali şi globali, în special cu SUA, pentru a evita riscul de escaladare a conflictului.

Totodată, s-a referit la situaţia umanitară gravă şi a informat cu privire la sprijinul umanitar trimis de România în Gaza, prin Egipt. În context, a reiterat condamnarea atacurilor teroriste ale Hamas, precum şi sprijinul ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare, în linie cu dreptul internaţional umanitar.

De asemenea, Odobescu a pledat „pentru un rol activ al UE în susţinerea procesului politic pentru rezolvarea crizei şi pentru avansarea în direcţia soluţiei celor două state, singura garanţie pentru securitatea şi stabilitatea în regiune”.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare