Ministrul Natalia Intotero deșfășoară o CAMPANIE de informare privind VOTUL de la PREZIDENȚIALE

intotero spania

Ministrul pentru Românii de Pretudineni, Natalia Intotero, a scris, pe Facebook, că se desfășoară o campanie de informare cu privire la procedura de vot pentru alegerile prezidențiale în străinătate.

  • ”În Spania, din 5️ străini, 1️ este român. Reprezentăm cel mai mare grup de expați din țară.

Castellon are 52.000 de conaționali de-ai noștri, așa că, pe bună dreptate, capitala provinciei este considerată și capitala neoficială a românilor din regatul spaniol.

Așa cum anunțam de ieri, Castellon de la Plana a fost destinația de astăzi pentru oficialii români aflați în campanie de informare în diaspora”, a scris ministrul Intotero pe Facebook.

Natalia Intotero a salutat colaborarea cu autoritățile locale din străinătate privind organizarea alegerilor.

intotero vot corespondenta“Colaborarea cu autoritățile locale facilitează integrarea românilor în țara gazdă, așa că primele discuții din program au fost cu subdelegatul Guvernului – Soledad Inmaculada Ten Bachero, și cu viceprimarul orașului – José Luis Lopez.

Întâlnirea cu comunitatea de români din regiune tocmai s-a încheiat. A avut loc în cursul serii, la sediul Consulatului României la Castellón de la Plana, cu sprijinul șefului oficiului consular, Dragoș-Viorel-Radu Țigău.

Educația în limba română a fost în centrul atenției. Ministrul Natalia Intotero a vorbit despre proiectele finanțate de MRP în Castellón, majoritatea fiind, tocmai, proiecte educaționale, și i-a încurajat pe români să solicite cărți și manuale în limba română din partea MRP.

Mâine Barcelona!”, a conchis ministrul.