Ministrul Natalia Intotero susține menținerea unei legături strânse între autoritățile locale și diaspora

Ministrul Natalia Intotero, împreună cu secretarul de stat cu Debelka Lilla, a fost prezentă, vineri, la conferința „Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, eveniment organizat de către Primăria Negreşti-Oaş, având ca temă principală întoarcerea în țară a românilor plecați în străinătate.

Ministrul Natalia Intotero a reiterat importanța menținerii unei legături strânse între autoritățile locale și diaspora, salutând totodată demersurile făcute de primăria orașului Negrești-Oaș privind acest aspect.

Totodată, demnitarul le-a vorbit celor prezenți de campania națională #IASL – „Informare Acasă! Siguranță în Lume!” – derulată de MRP cu scopul de a informa cetățenii români asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au în țările în care hotârăsc să studieze, să muncească și să trăiască.

Conferința a reunit atât reprezentanți ai diasporei negreștene, precum și antreprenori care au prezentat oportunități de afaceri locale, parteneriate, servicii și oferte de angajare.

”Negreștenii care trăiesc dincolo de granițele țării au avut ocazia să discute pe larg cu reprezentanții Guvernului și ai autorităților locale și să facă propuneri de programe și inițiative care să încurajeze cât mai mulți conaționali din diaspora să revină și să folosească oportunitățile de care pot beneficia în țară”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Românilor de Pretutindeni.

La eveniment au mai participat ministrul finanţelor – Eugen Teodorovici, ministrul apărării naționale – Gabriel Les, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi ai administraţiei din judeţul Satu Mare.