Ministrul Rafila îl lasă pe Arafat fără control asupra Unităților de Primiri Urgență

Ministerul Sănătății a abrogat astăzi ordinul de ministru prin care a fost înființată comisia de specialitate medicină de urgență și dezastre. Gestul este important, pentru că fără acest ordin, Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST), instrumentul prin care Raed Arafat controla de facto Unitățile de Primiri Urgențe rămâne fără obiect, potrivit stiripesurse.ro.

Sintagma „medicină de dezastre” nu se regăsește în nici un nomenclator. Ministerul Sănătății a desființat, prin urmare, comisia de medicină de urgență și dezastre. Prin același ordin se înființează comisia de medicină de urgență.

Alexandru Rafila a mai arătat că este nemulțumit de faptul că CIMST subordonează practic Ministerul Sănătății cel puțin în activitatea de coordonare a Unităților de Primiri Urgențe. La începutul anului ministrul Sănătății reclama public faptul că un secretar de stat este președintele comisiei inter-ministeriale, în timp ce ministrul este doar membru. O altă nemulțumire semnalată prin adrese se referea la faptul că CIMST pur și simplu nu era convocată de mai bine de jumătate de an.

Pentru a redeveni operațională, comisia de suport tehnic ar avea nevoie tot de semnătura ministrului Rafila, pentru modificarea HG-ului care reglementează activitatea de funcționare a acesteia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare