vineri, mai 20, 2022

Ministrul Romașcanu – mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale: Avem o datorie sacră! Aceea de a ne onora personalitățile, operele de artă și patrimoniul național

„Avem o datorie sacră. Aceea de a ne onora personalitățile, operele de artă și patrimoniul național. Îi încurajez pe români, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici, să continue să își respecte istoria, identitatea națională și tradițiile, pentru că acestea reprezintă singura carte de vizită care nu își va pierde nicicând valoarea. La mulți ani!”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, de Ziua Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale reprezintă, în fiecare an, un prilej de a aduce în prim-plan personalitățile care ne onorează prin dedicarea și munca lor, dar și de a vorbi despre  țara noastră ca destinație culturală pentru cei interesați să ne cunoască istoria, tradițiile, obiceiurile și artiștii – tezaur, se mai transmite printr-un comunicat de presă al ministerului Culturii.

”Cu acest prilej, Ministerul Culturii organizează în data de 15 ianuarie, începând cu ora 19.00, alături de Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Opera Națională București și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, un eveniment care va aduce pe scena TNB artiști de seamă ai instituțiilor menționate, precum Diana Decuseară, Ghenadie Gâlcă, Iurie Focșa, Aliona Triboi, Oana Pellea, Mariana Mihuț, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Daniel Magdal sau baritonul Iordache Basalic.

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și în instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, care vor organiza evenimente atât cu prezență fizică, cât și în format online. Acestea pot fi regăsite AICI.

Totodată, ministerul finanțează un număr de 23 de proiecte și acțiuni culturale, prin programul de finanțare dedicat Zilei Culturii Naționale, pentru care, în anul 2022, a fost alocată suma de 500.000 lei. Lista proiectelor finanțate poate fi consultată AICI.

La eveniment vor adresa un mesaj Ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan și Ministrul Culturii din România Lucian Romașcanu.”, s-a mai precizat în comunicat.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner